dinsdag, december 11, 2018

Eerste bezoek

Meestal word je op verzoek van de tandarts naar ons verwezen. Bij deze eerste kennismaking kijken we in de eerste plaats naar je gebit en bespreken we, eventueel samen met je ouders (in geval dat je jonger dan 18 jaar bent), wat de wensen zijn.

Er zijn een aantal voorwaarden voor een goed verloop van een eventuele behandeling. Zo is het heel belangrijk dat de mondhygiëne heel goed is. Ook de motivatie om een behandeling te ondergaan is van wezenlijk belang voor het slagen van een behandeling. Na het eerste gesprek zijn er verschillende mogelijkheden.

Het kan zijn dat het wel meteen duidelijk is dat er iets moet gebeuren maar dat meer gegevens nodig zijn om te bepalen en/of bevestigen waaruit de precieze behandeling moet bestaan. Het kan ook inhouden dat we nog moeten wachten met de behandeling omdat tanden en kiezen nog moeten wisselen en het dus te vroeg is om een behandeling te starten. Er wordt dan vaak afgesproken dat we dit onder controle houden.

Soms wordt ook besloten dat er geen behandeling nodig is of pas begonnen kan worden als de mondhygiëne beter is. De tandarts krijgt, onafhankelijk van welke mogelijkheid zich voordoet, altijd een schriftelijk verslag van de diagnose en (eventueel) behandelplan.


harvard

Links

allesoverhetgebit