dinsdag, december 11, 2018

Beugels

Soorten Beugels


Deze hieronder genoemde soorten beugels zijn de meest voorkomende beugels. Afhankelijk van het behandelplan worden één of meerdere beugels tijdens de behandeling aangemeten. De vier verschillende beugels en het resultaat van de behandeling kun je hieronder lezen.
Buitenboordbeugel

Dit is een beugel die de voorwaartse groei van de bovenkaak afremt en de onderkaak ongehinderd laat doorgroeien. Op deze manier kan de stand van de bovenkaak en onderkaak ten opzichte van elkaar bijgestuurd worden, zodat ze alle twee in een goede positie van elkaar komen. Dit is noodzakelijk om een goede stabiele afsteuning (contact) van je tanden en kiezen te krijgen.

De buitenbeugel moet je minstens 14 uur per etmaal dragen om resultaat te verwachten. Het heeft de voorkeur de beugel 's nachts en overdag na school te dragen. Natuurlijk mag je hem ook in de klas aandoen.buitenboordbeugel.jpg


Activator

Dit is een beugel die de onderkaak meer naar voren laat groeien. De beugel dwingt de onderkaak om meer naar voren dicht te bijten zodat de onderkaak door deze gedwongen stand meer gaat groeien. Bij de vervaardiging van de beugel worden afdrukken van je tanden en kiezen gemaakt. De onderkaak wordt hierbij ver naar voren gehouden zodat er, overdreven gesteld, een 'centenbak' ontstaat. Je moet dan in een zacht blokje was bijten zodat indrukken van je tanden en kiezen ontstaan. activator

In het laboratorium wordt de beugel dan gemaakt van kunsthars en enkele metaaldelen. De kunsthars past precies tegen je tanden, kiezen en verhemelte. De metaaldelen passen om bepaalde tanden en kiezen. Je moet hem zoveel als mogelijk dragen.


Vaste beugel

Dit zijn slotjes die op de tanden worden geplakt en waarin een flexibele draad wordt gezet die dan de scheve tanden in een rechte stand zet. Je kunt 3-dimensionaal de tanden bewegen en zodoende het gebit reguleren. Soms is het ruimtegebrek in de kaken zo groot dat het niet mogelijk is om tanden en kiezen te verplaatsen. Het is dan nodig dat kiezen worden getrokken om ruimte te krijgen. Vervolgens kun je dan door de vaste beugel te gebruiken tanden en kiezen recht zetten en de overgebleven ruimten sluiten. Later zie je niet meer dat er daar kiezen getrokken zijn.
Er zijn verschillende soorten van brackets of slotjes.
vaste_beugel.jpg
Retentiebeugel

Nadat je tanden en kiezen zijn rechtgezet, is het nodig dat ze nog een lange tijd in de laatst verkregen stand worden vastgehouden. Als je dit niet zou doen is de kans groot dat ze weer na bepaalde tijd scheef gaan staan.

Vaak wordt er dan een dun draadje van roestvrij staal achter je tanden geplakt. Dit gebeurt zowel in de onderkaak als in de bovenkaak. Bij het onderwerp "Na de behandeling" kun je meer informatie hierover vinden.
retentiebeugel.jpg
De onzichtbare beugel

Draagvriendelijk en modern - Voor het corrigeren van malocclusie

Het corrigeren van maloclussie met een onzichtbare beugel heeft zich ontwikkeld tot een onderdeel van orthodontische behandelingen. Vooral in de behandeling van volwassenen heeft dit therapieconcept zich in beperkte klinische gevallen ruimschoots bewezen. De behandeling waarborgt optimale behandelresultaten, gecombineerd met volmaakt comfort voor de patiënt.

Een onzichtbare beugel biedt diverse toepassingsmogelijkheden voor malocclusiecorrectie, zoals ruimten tussen de tanden of gedraaide tanden.

Met een onzichtbare beugel kunt u praten en lachen als altijd.

De behandeling belet u het praten en lachen niet. De beugel is van helder transparant materiaal vervaardigd, zodat u een ontspannen gevoel behoudt en uw zelfvertrouwen onaangetast blijft.

U bent zich niet bewust van de aanwezigheid van de beugel; u behoudt een normaal gevoel in de mond. De beugel waarborgt een ongedwongen, bijna prettig gevoel in de mond. Dankzij het ontbreken van schroeven en draden draagt de beugel zacht en comfortabel. Tijdens maaltijden en bij het tandenpoetsen -en dat kunt u doen wanneer u maar wilt- kunt u de beugel zonder enige last en moeite uitnemen.

Stapsgewijs van consult tot optimale behandeling met een doorzichtige beugel:

1. Raadpleeg uw orthodontist.

Bespreek de mogelijkheden voor behandelingen met een onzichtbare beugel.

2. Afdrukken.

De afdrukken van uw boven- en onderkaak vormt de grondslag voor het vervaardigen van de beugels.

3. Vervaardiging van de beugel.

De beugels worden nauwkeurig en individueel in het laboratorium vervaardigd.

4. Behandeling.

Tijdens de periode waarin u de beugel draagt controleert uw orthodontist de behandelresultaten regelmatig. Van tijd tot tijd worden nieuwe afdrukken genomen, zodat een optimaal resultaat wordt gerealiseerd.

Een elegante gebitscorrectiemethode - Biedt u veel voordelen

Transparant
De beugel is hoogtransparant, vrijwel onzichtbaar en heeft geen uitwerking op spraak en lach. 

Comfort
Deze kwaliteitsbeugel biedt de drager een goed gevoel in de mond. Hij is glad van oppervlak en vrij van schroeven en draden.

Verwijderbaar
U kunt de beugel op elk moment gemakkelijk uitnemen en weer terugplaatsen, bijvoorbeeld voor het eten of reinigen.

Hygiënisch
De hygiënische verzorging van de beugel is met tandenborstel eenvoudig uit te voeren.

Effectief
Behandeling met de beugel levert op korte termijn een optimaal en nauwkeurig resultaat.

Voordelig
In sommige gevallen is de behandeling goedkoper dan andere methoden van malocclussiecorrectie.

In principe is de onzichtbare beugel alleen geschikt voor volwassenen en oudere kinderen (kinderen vanaf 16 jaar). De beugel moet dag en nacht gedragen worden. De beugel oefent daardoor voortdurend druk uit op de tanden en kiezen zodat verplaatsing voorspoedig kan verlopen.Onzichtbare Beugel
De anti-snurkbeugel

De anti-snurkbeugel is samengesteld uit twee thermo-aanpasbare beugeltjes voor het onderste en het bovenste gebit. Klinische studies tonen bijzonder positieve resultaten aan waarbij 95% van de patiënten hun gevoeligheid voor snurken en slaap-apneu met om en bij de helft zagen verminderen.

De onderkaak wordt een paar millimeters naar voor geschoven door middel van twee telescopen die vastgemaakt zijn aan de buitenkant van de beugels.Deze positie belet dat de tong tegen de huig zou drukken en laat een grotere luchtdoorstroming toe.De anti-snurkbeugel is comfortabel, want hij laat mondbewegingen toe en is tot op heden het enige afdoende middel dat tijdens de slaap het snurken beperkt en tevens het slikken toelaat.
antisnurkbeugel


harvard

Links

allesoverhetgebit