dinsdag, december 11, 2018

Afspraken

Controles:

Tijdens de actieve orthodontische behandeling met een losse beugel is er gemiddeld 1 controle per 6 weken (behalve in het begin). Tijdens behandeling met vaste apparatuur is er gemiddeld één controle per 6 tot 8 weken. Neem bij elke controle de in gebruik zijnde beugels mee!

Beugel kapot:

Reparaties aan de brackets (= slotjes) en retentiespalken nemen extra behandeltijd in beslag. Dus, bij losse slotjes c.q. bandjes of een gebroken draad, s.v.p. altijd de praktijk bellen (ook al is er voor diezelfde dag al een afspraak gemaakt!). Er kan dan extra tijd worden gereserveerd of een andere afspraak worden gemaakt. Op gewone controles is er geen tijd voor onvoorziene reparaties.

Tijdens vakanties kan eventueel een uitstekend draadje van een vaste beugel met een kniptangetje (nagelknippertje of iets dergelijks) weggeknipt worden. Uitneembare beugels kunnen bij problemen uitgelaten worden.

Lees meer: Afspraken

Huisregels

Meegaan in de praktijkruimte:

Bij de reguliere controles is het beter om kinderen alleen de behandelruimte binnen te laten gaan, om reden van rust, privacy, veiligheid en aandacht voor de patient zelf. Ouders, vrienden en vriendinnen worden vriendelijk verzocht in de grote wachtkamer op de begane grond te blijven wachten.

Telefoon:

In de behandelruimte is het niet toegestaan om gebruik te maken van uw mobiele telefoon incl. social media & chat applicatie. Vaak wordt met scherpe matrialen gewerkt en is uw volledige aandacht ook vereist.

Verzorging

BEUGEL KAPOT:

Reparaties aan de brackets (= slotjes) en retentiespalken nemen extra behandeltijd in beslag. Dus, bij losse slotjes c.q. bandjes of een gebroken draad, s.v.p. altijd de praktijk bellen (ook al is er voor diezelfde dag al een afspraak gemaakt!). Er kan dan extra tijd worden gereserveerd of een andere afspraak worden gemaakt. Op gewone controles is er geen tijd voor onvoorziene reparaties.Tijdens vakanties kan eventueel een uitstekend draadje van een vaste beugel met een kniptangetje (nagelknippertje of iets dergelijks) weggeknipt worden. Uitneembare beugels kunnen bij problemen uitgelaten worden. 

Pijn:

De spanning die de beugel op de tanden uitoefent, kan (zeker in het begin) pijn veroorzaken. Daarbij kan de beugel ook de wangen en lippen gevoelig maken. Een pijnstiller (paracetamol) en het plakken van was op de beugel kan in de beginperiode (eerste week) voor verlichting zorgen.

Snoep:

Snoep is niet alleen schadelijk voor de tanden maar ook, omdat het meestal hard is of kleeft, voor de beugel. Het doet de draad verbuigen of een bracket loslaten. Pas er dus mee op!

Frisdrank:

Dit kan met mate gedronken worden, behalve cola. Let er vooral op, dat "light"-varianten gebruikt worden, daar deze geen schadelijke suikers bevatten.

mondverzorging


Slotje los?

Wanneer er iets los zit aan de beugel dan graag altijd de praktijk bellen, ook al is er een afspraak gemaakt. Wij moeten namelijk misschien de reeds gemaakte afspraak veranderen naar een meer geschikt moment om het probleem op te lossen. logo-muller wit small


harvard

Links

allesoverhetgebit