dinsdag, december 11, 2018

Afspraken

Controles:

Tijdens de actieve orthodontische behandeling met een losse beugel is er gemiddeld 1 controle per 6 weken (behalve in het begin). Tijdens behandeling met vaste apparatuur is er gemiddeld één controle per 6 tot 8 weken. Neem bij elke controle de in gebruik zijnde beugels mee!

Beugel kapot:

Reparaties aan de brackets (= slotjes) en retentiespalken nemen extra behandeltijd in beslag. Dus, bij losse slotjes c.q. bandjes of een gebroken draad, s.v.p. altijd de praktijk bellen (ook al is er voor diezelfde dag al een afspraak gemaakt!). Er kan dan extra tijd worden gereserveerd of een andere afspraak worden gemaakt. Op gewone controles is er geen tijd voor onvoorziene reparaties.

Tijdens vakanties kan eventueel een uitstekend draadje van een vaste beugel met een kniptangetje (nagelknippertje of iets dergelijks) weggeknipt worden. Uitneembare beugels kunnen bij problemen uitgelaten worden.

 

School:

Schoolverzuim is tijdens een orthodontische behandeling onvermijdelijk. Het is niet mogelijk alle afspraken voor behandeling uitsluitend buiten schooltijd te maken. Iedere patiënt zal een aantal keren tijdens school moeten komen.

Niet nagekomen afspraken:

Bij niet nagekomen afspraken worden er kosten in rekening gebracht. U dient altijd contact met ons op te nemen: Telefoon: 020 - 6792286

Afspraken die niet minimaal 48 uur voor de geplande afspraak worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

Afhankelijk van de duur van de afspraak kan het (boete)bedrag variëren van 25 euro tot 100 euro maximaal.

Tandarts:

De halfjaarlijkse controles bij de tandarts dienen tijdens de orthodontische behandeling te worden voortgezet. Fluoridebehandelingen kunnen uitgevoerd worden.

Gegevens gewijzigd:

Bij verhuizing gaarne z.s.m. (bij voorkeur schriftelijk) het nieuwe adres doorgeven. Dit geldt ook bij het veranderen van tandarts of verzekering.

Controles:

 

Tijdens de actieve orthodontische behandeling met een losse beugel is er gemiddeld 1 controle per 6 weken (behalve in het begin). Tijdens behandeling met vaste apparatuur is er gemiddeld één controle per 6 tot 8 weken. Neem bij elke controle de in gebruik zijnde beugels mee!

Slotje los?

Wanneer er iets los zit aan de beugel dan graag altijd de praktijk bellen, ook al is er een afspraak gemaakt. Wij moeten namelijk misschien de reeds gemaakte afspraak veranderen naar een meer geschikt moment om het probleem op te lossen. logo-muller wit small


harvard

Links

allesoverhetgebit