dinsdag, december 11, 2018

Verzorging

BEUGEL KAPOT:

Reparaties aan de brackets (= slotjes) en retentiespalken nemen extra behandeltijd in beslag. Dus, bij losse slotjes c.q. bandjes of een gebroken draad, s.v.p. altijd de praktijk bellen (ook al is er voor diezelfde dag al een afspraak gemaakt!). Er kan dan extra tijd worden gereserveerd of een andere afspraak worden gemaakt. Op gewone controles is er geen tijd voor onvoorziene reparaties.Tijdens vakanties kan eventueel een uitstekend draadje van een vaste beugel met een kniptangetje (nagelknippertje of iets dergelijks) weggeknipt worden. Uitneembare beugels kunnen bij problemen uitgelaten worden. 

Pijn:

De spanning die de beugel op de tanden uitoefent, kan (zeker in het begin) pijn veroorzaken. Daarbij kan de beugel ook de wangen en lippen gevoelig maken. Een pijnstiller (paracetamol) en het plakken van was op de beugel kan in de beginperiode (eerste week) voor verlichting zorgen.

Snoep:

Snoep is niet alleen schadelijk voor de tanden maar ook, omdat het meestal hard is of kleeft, voor de beugel. Het doet de draad verbuigen of een bracket loslaten. Pas er dus mee op!

Frisdrank:

Dit kan met mate gedronken worden, behalve cola. Let er vooral op, dat "light"-varianten gebruikt worden, daar deze geen schadelijke suikers bevatten.


harvard

Links

allesoverhetgebit