dinsdag, december 11, 2018

Het BeterBoek

 Sponsoring

Praktijk Muller neemt deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden in dit ziekenhuis gratis Het Beterboek van Bureau Méteau uitgereikt!

Het BeterBoek 2-6 jaar en 6-12 jaar

Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen.

Het BeterBoek met Dobi Dartel voor kinderen van 2 tot 6 jaar en Het BeterBoek 6-12 jaar Tiemo

beterboek dobi dartelVoorlichting en verwerking
Ouders kunnen de uitgave vooraf samen met hun kleuter doornemen. Aan de hand van de belevenissen van Dobi Dartel worden de belangrijkste facetten van het verblijf in het ziekenhuis op een eenvoudige en speelse manier onder de aandacht gebracht. Zo weet het kind wat er gaat gebeuren, kan het vooraf vragen stellen en zal het tijdens de opname de verschillende mensen en situaties in het ziekenhuis herkennen. Het boek is ook een uitstekende manier om emoties bespreekbaar te maken.

beterboek tiemoWaardevolle herinnering
Het BeterBoek is echter meer dan een voorlichtingsboek. Er is volop ruimte voor spel en eigen ervaringen. Hierdoor biedt het tijdens de opname vermaak. Het BeterBoek is en blijft eigendom van het kind. Na de opname gaat het boek met daarin alle uitleg, berichten, foto’s en ervaringen mee naar huis. Op die manier is de uitgave voor het kind een waardevolle herinnering aan de tijd in het ziekenhuis.

Bureau Méteau verzorgt een uitgave van Het BeterBoek voor kinderen van 2 tot 6 jaar en een editie voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Amsterdam Emma


harvard

Links

allesoverhetgebit