Soorten Beugels

Type beugels

Deze hieronder genoemde soorten beugels zijn de meest voorkomende beugels. Afhankelijk van het behandelplan worden één of meerdere beugels tijdens de behandeling aangemeten. De vier verschillende beugels en het resultaat van de behandeling kun je hieronder lezen.

buitenboord beugel

Dit is een beugel die de voorwaartse groei van de bovenkaak afremt en de onderkaak ongehinderd laat doorgroeien. Op deze manier kan de stand van de bovenkaak en onderkaak ten opzichte van elkaar bijgestuurd worden, zodat ze alle twee in een goede positie van elkaar komen. Dit is noodzakelijk om een goede stabiele afsteuning (contact) van je tanden en kiezen te krijgen.

De buitenbeugel moet je minstens 14 uur per etmaal dragen om resultaat te verwachten. Het heeft de voorkeur de beugel ’s nachts en overdag na school te dragen. Natuurlijk mag je hem ook in de klas aandoen

Activator

Dit is een beugel die de onderkaak meer naar voren laat groeien. De beugel dwingt de onderkaak om meer naar voren dicht te bijten zodat de onderkaak door deze gedwongen stand meer gaat groeien. Bij de vervaardiging van de beugel worden afdrukken van je tanden en kiezen gemaakt. De onderkaak wordt hierbij ver naar voren gehouden zodat er, overdreven gesteld, een ‘centenbak’ ontstaat. Je moet dan in een zacht blokje was bijten zodat indrukken van je tanden en kiezen ontstaan.

 

vaste beugel

Dit zijn slotjes die op de tanden worden geplakt en waarin een flexibele draad wordt gezet die dan de scheve tanden in een rechte stand zet. Je kunt 3-dimensionaal de tanden bewegen en zodoende het gebit reguleren.

 

Soms is het ruimtegebrek in de kaken zo groot dat het niet mogelijk is om tanden en kiezen te verplaatsen. Het is dan nodig dat kiezen worden getrokken om ruimte te krijgen.

Vervolgens kun je dan door de vaste beugel te gebruiken tanden en kiezen recht zetten en de overgebleven ruimten sluiten. Later zie je niet meer dat er daar kiezen getrokken zijn.


Er zijn verschillende soorten van brackets of slotjes.

Retentiebeugel

Nadat je tanden en kiezen zijn rechtgezet, is het nodig dat ze nog een lange tijd in de laatst verkregen stand worden vastgehouden. Als je dit niet zou doen is de kans groot dat ze weer na bepaalde tijd scheef gaan staan.

Vaak wordt er dan een dun draadje van roestvrij staal achter je tanden geplakt. Dit gebeurt zowel in de onderkaak als in de bovenkaak. Bij het onderwerp “Na de behandeling” kun je meer informatie hierover vinden.

DE ONZICHTBARE BEUGEL

Het corrigeren van maloclussie met een onzichtbare beugel heeft zich ontwikkeld tot een onderdeel van orthodontische behandelingen. 

 

Vooral in de behandeling van volwassenen heeft dit therapieconcept zich in beperkte klinische gevallen ruimschoots bewezen. De behandeling waarborgt optimale behandelresultaten, gecombineerd met volmaakt comfort voor de patiënt.

 

Een onzichtbare beugel biedt diverse toepassingsmogelijkheden voor malocclusiecorrectie, zoals ruimten tussen de tanden of gedraaide tanden.

Met een onzichtbare beugel kunt u praten en lachen als altijd.

 

INFORMATION

De praktijk is gesloten in verband met Hemelvaart op donderdag 9 mei.

Vrijdag 10 mei is de praktijk weer geopend.

Voor spoedeisende klachten kunt u bellen met het tandarts bemiddelingsbureau op telefoonnummer 020-3034500 of stuurt u een email naar info@praktijk-muller.nl.

Deze zal de eerst volgende werkdag beantwoord worden.

Due to Ascension Day our practice is closed on Thursday May 9th.

We will be open again Friday May 10th.

For urgent matters please contact the dentist on call at telephone number

020-3034500 or sent an email to info@praktijk-muller.nl.

Emails will be answered the following workday.

INFORMATION

De praktijk is gesloten in verband met Pinksteren op maandag 20 mei.

Dinsdag 21 mei is de praktijk weer geopend.

Voor spoedeisende klachten kunt u bellen met het tandarts bemiddelingsbureau op telefoonnummer 020-3034500 of stuurt u een email naar info@praktijk-muller.nl.

Deze zal de eerst volgende werkdag beantwoord worden.

Due to Pentecost our practice is closed on Monday May 20th.

We will be open again Tuesday May 21st.

For urgent matters please contact the dentist on call at telephone number

020-3034500 or sent an email to info@praktijk-muller.nl.

Emails will be answered the following workday.

INFORMATION

De praktijk is gesloten in verband met Pasen op maandag 1 april 2024.

Dinsdag 2 april is de praktijk weer geopend.

Voor spoedeisende klachten kunt u bellen met het tandarts bemiddelingsbureau op telefoonnummer 020-3034500, ik herhaal 020-3034500 of stuurt u een email naar info@praktijk-muller.nl.

Deze zal na pasen beantwoord worden.

Due to Easter our practice is closed on Monday April 1st.

We will be open again Tuesday April 2nd.

For urgent matters please contact the dentist on call at telephone number

020-3034500, I repeat 020-3034500 or sent an email to info@praktijk-muller.nl.

Emails will be answered after Easter.